Zoutarm koken stap voor stap
Zoutarm koken stap voor stap,
op weg naar een gezonder eten
Een mooie titel voor een dun kookboekje, ooit gevonden bij een boekenvoordeel winkel voor nog geen euro. Er staat geen datum in van uitgave maar de namen in het boek zijn Engelse namen en het boek zal oorspronkelijk in een Engelstalig land zijn geproduceerd en geschreven. Het bevat wel gerechten uit de hele wereld zoals bijv. Szecheun gehaktballetjes, tomaten op Provençaalse wijze en Zweedse haring.
Het boek heeft mooie foto´s van de gerechten alhoewel ze enigszins zijn gedateerd en gezien de foto´s stamt het boekje uit de jaren ´80. De naam van het boek doet anders vermoeden dan de werkelijke receptuur want de courgette soep wordt gemaakt met ´gewone´ = lees zoute bouillon. Ook wordt bij andere producten zoals mayonaise of mosterd en sojasaus niet verwezen naar natriumarme varianten van deze producten.
Wat wel een prima recept is, zijn de pikante noten. Dit is een mooie vervanging van de borrelnootjes zoals we deze kennen. En deze noten zijn door de toegevoegde kruiden en specerijen lekker op smaak gebracht.
De moeite waard om het een keer te proberen voor een lekker avondje borrelen of voor op de bank bij een mooie film.
Print dit receptPikante noten
Ingrediënten
2 eetlepels plantaardige olie zoals bij zonnebloemolie
120 g pinda’s (zelf gedopt en ontvliesd)
120 g witte amandelen
120 g cashewnoten, ongezouten
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kaneel
1 theelepel cayenne poeder
Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote koekenpan. Doe er alle noten in en schep goed om zodat alle noten met een laagje olie bedekt zijn. Strooi alle kruiden over de noten en roer goed door. Strooi de noten op een bakblik en spreid ze uit. Verwarm de oven voor op 190 graden of gas stand 5. Schuif de plaat in de oven en bak 10 minuten tot ze licht gaan kleuren. Om aanbranden tijdens het roosteren te voorkomen moet u de noten enkele malen met pannenkoekmes of paletmes omscheppen.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥