Biefstuk recept met champignontapenade
Biefstuk met champignontapenade
Een biefstuk op zijn tijd is hartstikke lekker en zeker als deze vergezeld gaan met champignons. Het uitje en de paprika geven de champignons extra pit en de peterselie en de bieslook kleur én smaak.
Biefstuk bakken vinden we soms wel ingewikkeld, maar dat hoeft helemaal niet. De truc is om de biefstuk op kamertemperatuur te laten komen alvorens te gaan bakken en niet langer dan 2 minuten aan elke kant voor een mooie rosé biefstuk. Je kan de biefstuk ook na het bakken even in aluminiumfolie ‘laten rusten’ zodat het biefstuk weer even tot rust komt van het bakken in de pan.
Leg de biefstukken daarna op verwarmde borden en schep een mooie groet lepel champignontapenade op de biefstuk. Eet smakelijk!
Biefstuk recept met champignontapenade
20 minuten bereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
4 kogelbiefstukjes
3 eetlepels olijfolie
200 g champignons
1 ui
1 rode paprika
2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
2 eetlepels bieslook (fijngeknipt)
snufje peper
Bereidingswijze
Masseer de biefstukken met 1 eetlepel olijfolie en laat de biefstukjes op kamertemperatuur komen. Maak de champignons schoon en hak ze fijn. Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes.
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en de paprika 3 minuten op een laag vuur. Voeg de champignons toe en bak ze al omscheppende 2 minuten mee. Schep het champignon-mengsel uit de pan en meng het met de bieslook, de peterselie en wat peper.
Bakken van de biefstukken: verwarm een (anti-aanbak)pan even voor op een hoog vuur. Zet het vuur op een matig vuur, leg de biefstukken in de pan en bak ze 2 minuten aan elke kant, afhankelijk van de gewenste gaarheid, bruin. Schuif het vlees tijdens het bakken over de bodem van de pan en keer het een paar keer. Bestrooi de biefstukken met versgemalen peper.
Leg de biefstukken op warme borden en schep op elk ¼ van de champignon tapenade.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥