bobotie recept
Bobotie recept
bobotie recept
Zuid-Afrika, het land van de Big Five, land van wijnen maar ook het land van lekker eten. Zuid-Afrika en met name rond Kaapstad is een walhalla van restaurantjes waar je heerlijk kan eten. De invloeden van de Nederlanders, Engelsen en de Indiase bevolking vindt je terug in keuken van Zuid-Afrika.
Bobotie
Bobotie is een van de meest beroemde gerechten uit Zuid-Afrika. Bobotie is een toegankelijk gerecht wat je altijd kan eten, zomer, winter, maar is ook lekker uit de vriezer en kan je dus van te voren maken.
Uit het kookboek Spice Wise
Bobotie, het nationale gerecht van Zuid-Afrika, is waarschijnlijk ontstaan door de invloed van de Nederlandse kolonisten. Uit onder meer Maleisië haalden ze specerijen en bereidingswijzen voor kerries (curry’s), die met toevoeging van lokale ingrediënten een heel nieuw gerecht opleverden. De combinatie van vlees met specerijen en (gedroogde) vruchten is heel speciaal. Het gerecht is over de hele wereld bekend geworden.
Wij hebben het recept gekregen van meesterkok Michel Hanssen uit zijn eerste kookboek Spice Wise.
Dus met trots presenteren wij het bobotie recept!
Bobotie
Hoofdgerecht
voor 4 personen
Bobotie kruidenmix
2 delen gemalen koriander
4 delen kerriepoeder
1 deel gemalen kurkuma
2 delen paprikapoeder
1 deel gemalen kaneel
1⁄2 deel gemalen kruidnagel
3 delen gemalen witte peper
1 deel gemalen knoflook
1⁄2 deel gemalen gember
Bobotie
500 gram rundergehakt
1 appel, in kleine blokjes
10 gedroogde abrikozen, in stukjes
40 gram geschaafde amandelen
40 gram rozijnen
1 eetlepel bobotie kruidenmix
2 sneetjes witbrood, zonder korst
3 eieren
190 ml melk
Verwarm de oven voor op 180 ̊C.
Kneed het gehakt met de appel, abrikozen, amandelen, rozijnen en kruidenmix. Week de sneetjes brood in 40 ml melk, knijp ze uit en kneed ze door het gehakt. Druk het gehakt in een ovenschaal en strijk de bovenkant zo glad mogelijk.
Klop de eieren met de restende 150 ml melk los en schenk dit over het gehakt. Bak de boboti 30 minuten in een oven tot de bovenkant mooi goudbruin is en het ei gestold.
Alle foto’s zijn van Bart Nijs.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥
2 reacties
[…] Klik hier voor de overheerlijke bobotie uit Zuid-Afrika. […]
[…] Zin in Bobotie, Michel Hanssen heeft zijn bobotie recept met ons gedeeld! […]