Champignonsaus
Een champignonsausje is altijd lekker en kan je combineren met vlees, vis of gevogelte. Maar smaakt ook prima bij een bord rijst als je vegetarisch wil eten. Deze champignonsaus is een afgeleide van de witte saus, de bechamelsaus.
De champignonsaus staat binnen 10 minuten op tafel en champignons zijn goed voor ons, want ze bevatten nuttige voedingsstoffen, dus wanneer je deze in de saus verwerkt heb je weer wat goede voedingsstoffen binnen zoals B2, foliumzuur, kalium en vezels.
Champignonsaus
2-3 personen
10 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
35 g boter
25 g bloem
1/4 liter melk
100 gr champignons, fijngesneden
versgemalen peper
Bereidingswijze
Smelt de boter in de pan. Roer de bloem door de boter. Laat de bloem 1-2 minuten in het pannetje pruttelen op een zacht vuurtje. (Je krijgt dan een droge massa van korrels, op deze manier wordt de bloem gaar en kan hij weer vocht opnemen).
Schenk al roerende 1/3 van de melk bij de bloem en blijf goed roeren. Zet het vuur iets hoger en roer totdat het mengsel glad en gebonden is. Roer beetje bij beetje de rest van de melk erdoor en blijf bij elk scheutje goed roeren zodat de saus glad blijft. Voeg de champignons toe en laat de saus onder af en toe roeren nog 5 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met versgemalen peper.
Variatie: de witte champignons kan je vervangen door (biologische) kastanjechampignons.
Tip: serveer de saus bij vlees, gevogelte of vis.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥