Gebakken forel met koriander en gember
Gebakken forel met koriander en gember
Makkelijk te bereiden en een smaak om nooit te vergeten, deze gebakken forel met koriander en gember. De smaak is even apart en heeft iets weg van Azië waar gember en koriander meer in de keuken wordt gebruikt dan hier.
In de hoeveelheden dat gember en koriander worden gebruikt in dit recept kan je wennen aan de smaak van gember en koriander. Indien je eenmaal geproefd hebt van deze combinatie zal je vaker dit gerecht gaan eten. Rijst past prima bij dit gerecht, heb je meer zin in aardappeltjes, deze smaken ook prima bij deze gebakken forel.
Gebakken forel met koriander en gember
20 – 30 minuten bereiding
2 personen personen
Ingrediënten
2 forellen, schoongemaakt
versgemalen peper
stukje gemberwortel van 3 cm, in dunne reepjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
1 eetlepel bloem
1 theelepel kerriepoeder
2 eetlepels olie
2 eetlepels witte wijn
1 theelepel honing
1 theelepel natriumarme ketjap
2 eetlepels verse koriander, gehakt
Bereidingswijze
Bestrooi de forellen aan de binnenkant met versgemalen peper. Meng de gember, knoflook en de helft van de bosuitjes. Vul de buikholten van de forellen met dit mengsel. Meng de bloem met peper en kerriepoeder. Verdeel dit mengsel over een bord en haal de forellen erdoor.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de forellen in ca. 4 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Voeg de rest van de bosuitjes, de wijn, honing, ketjap en de helft van de koriander bij het bakvet en roer er een saus van. Serveer de saus over de vis en strooi de rest van de koriander erover.
Tip: Serveer met tagliatelle of rijst en tomatensalade.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥