Gebakken forel met limoen en amandel
Gebakken forel met limoen en amandel
Forel is een prachtige vis die altijd voorhanden is bij de viswinkel en heeft een zachte smaak. Dit recept met forel is een eenvoudig recept want je bakt de schoongemaakte forel even in de pan en haalt de vis eruit. Dan bak je nog even de partjes limoen en amandelen in de pan, deze strooi je over de forel en eten maar!
Het is even anders dan een visfilet eten, maar ook je eigen vis een keertje te ontdoen van graatjes is ook een leuk werkje aan tafel, gezellig ook nog. Voor dit gerecht is dan ook visbestek een fijne keuze, zodat je niet met een mes de vis gaat snijden, maar rustig de vis ontdoet van graat.
Zie je er tegen op om zelf je vis te fileren, ik kan je verzekeren, oefening baart kunst, dus hoe vaker je een vis zelf gaat fileren, hoe beter het gaat en hoe leuker je het gaat vinden. Vooral met kinderen is het natuurlijk prachtig om te laten zien hoe een vis er van binnen uitziet in plaats van een visstick waar kinderen natuurlijk dol op zijn.
Wil je vanavond tóch liever vissticks eten, dan hebben we ook daarvoor een prachtig recept.
Ga je voor dit eenvoudige, maar heerlijke recept met forel, dan zul je niet teleurgesteld zijn door de heerlijke smaak.
Gebakken forel met limoen en amandel
2 personen
20-30 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
2 forellen (panklaar)
3 eetlepels bloem
2 eetlepels olie of 25 gram boter
1 limoen (in dunne plakjes)
2 eetlepels droge sherry of witte wijn
2 eetlepels geschaafde amandelen (geroosterd)
1 eetlepel bieslook (fijngeknipt)
versgemalen peper
Bereidingswijze
Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de vissen met versgemalen peper aan binnen- en buitenkant en wentel ze door de bloem. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de forellen in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep ze op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak de limoenplakjes in het bakvet en voeg sherry of witte wijn toe. Serveer de forellen met de gebakken limoenplakjes en strooi de geroosterde amandelen en bieslook erover.
Lekker met roergebakken spinazie en rijst.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥