Gebakken forel uit de oven met hazelnoot
Gebakken forel uit de oven met hazelnoot
Deze forellen uit de oven is een versie van de klassieker van forel met amandelen die je in de pan bakt. Deze aangepaste versie schuif je zo in de oven met wat boter en bestrooi je met hazelnoten. De hazelnoten geven de forel een knapperig en nootachtige smaak. De kerstomaatjes maken het gerecht lekker smeuïg, dus ga naar de viswinkel en koop wat forelletjes, gezond en erg lekker!
Print dit receptGebakken forel uit de oven met hazelnoot
Ovengerecht
20 – 30 minuten Bereidingstijd:
4 personen
Ingrediënten
4 schoongemaakte forellen
1 rode ui
4 eetlepels fijngehakte peterselie
100 gram ongezouten boter
50 gram hazelnoten
1 bakje kerstomaatjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Hak de peterselie fijn. Snijd de ongezouten boter in dunne plakjes. Vul de buikholte van de forellen met plakjes boter, uiringen en peterselie en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Hak de hazelnoten fijn en strooi ze over de forellen. Verdeel de rest van de kruidenboter in vlokjes over de vis en bestrooi de vis met viskruiden zonder zout. Verdeel de kerstomaatjes eromheen. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de forel in ongeveer 15 minuten knapperig bruin en gaar.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥