Gegrilde zalmfilet met pesto en tomaat
Gegrilde zalmfilet met pesto en tomaat
Deze gegrilde zalmfilet is bedolven onder een lekkere laag pesto. We maken de pesto zelf omdat we dan natuurlijk het minste zout binnenkrijgen. Want helaas de pesto in potjes is erg zout en eigen gemaakte pesto smaakt veel lekkerder. Pesto zelf maken is niet moeilijk en je hebt er niet veel voor nodig. Zelfgemaakte pesto.
Heb je eenmaal je pesto dan is deze zalm helemaal gelukkig, nog een beetje tomaten en wat geraspte Emmentaler (minder zout dan Parmezaanse kaas) en dan heb je een prachtig gerecht op tafel staan. Pasta, rijst of aardappelen, kies wat jij lekker vindt. Alles smaakt hierbij.
De zalmfilet mag nog wel rosé zijn van binnen zorg er wel voor dat de zalm vers is.
Gegrilde zalmfilet met pesto en tomaat
20 – 30 minutenbereidingstijd
4 personen
Ingrediënten
4 verse zalmfilets (à 100 gram)
2 tomaten
50 gram (zelfgemaakte) groene pesto
50 gram vers geraspte Emmentaler kaas
versgemalen peper
Bereidingswijze
Verwarm de grill voor.
Was de tomaten, halveer ze en schep de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Leg de zalmfilets op een ingevette bakplaat en bestrijk ze royaal met de pesto. Verdeel de tomaatblokjes en geraspte Emmentaler erover. Schuif de bakplaat 15 cm onder de hete grill en laat de zalmfilets in ongeveer 5 minuten gaar worden (de zalm mag nog rosé zijn van binnen).
Lekker met pasta en sugar snaps op smaak gebracht met kruidenolie.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥