Gegrilde zeebaars met groene kruiden
Gegrilde zeebaars met groene kruiden
Weer zo’n prachtig recept met zeebaars en weer eentje waar je weinig aan hoeft te doen, want de oven doet het werk. Zeebaars uit de oven wordt knapperig door het korstje wat erover heen gaat van de kruiden, kaas en het gemalen brood. Dat wordt echt smullen, serveer er aardappelpartjes bij een ratatouille want deze groenten smaken erg goed bij de zeebaars.
Print dit receptGegrilde zeebaars met groene kruiden
Type gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: < 20 min.
Verkrijgbaarheid zeebaars: Goed
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten
4 zeebaarsfilets met huid van 125-150 g
versgemalen peper
1 sneetje oud (natriumarm) witbrood of natriumarm paneermeel
2 eetlepels pijnboompitten, fijngehakt
2 eetlepels (natriumarme) kaas, versgeraspt of Emmentaler
4 eetlepels verse basilicum, fijngehakt
1 eetlepel bieslook, fijngeknipt
2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de ovengrill voor.
Wrijf de zeebaarsfilets in met versgemalen peper en leg ze naast elkaar met de huidzijde op een bakplaat. Verkruimel het sneetje brood heel fijn (in de keukenmachine) en meng de pijnboompitten, kaas, basilicum en bieslook erdoor. Verdeel dit kruidenmengsel over de zeebaarsfilets en druppel de olijfolie erover. Schuif de vis 15 cm onder het hete grill element. Laat de filets in 4-5 minuten mooi bruin en gaar worden.
Tip: Lekker met gebakken aardappelpartjes en ratatouille.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥