Gehaktbal in tomatensaus
Gehaktbal in tomatensaus
Deze gehaktbal vindt iedereen lekker, want de gehaktbal wordt geserveerd met tomatensaus. De tomatensaus is een fles tomatensaus, deze zijn er in alle soorten en maten te verkrijgen. Let dus goed op het zoutgehalte en kies degene waar het minste zout in zit.
Deze gehaktballetjes staat zo op tafel, lekker als je niet veel tijd hebt, maar geen kant en klare gehaktballen wil kopen!
Gehaktbal in tomatensaus
4 personen
15 minuten voorbereidingstijd
30 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
400 g rundergehakt
1 sjalotje
1 ei (scharrel, M)
30 g natriumarme paneermeel
snufje nootmuskaat
snufje peper
40 g boter
2 dl tomatensaus (met het minste zout)
Bereiding
Doe het gehakt in een kom. Pel en hak het sjalotje fijn. Meng het gehakt met het sjalotje, het ei, de paneermeel, de nootmuskaat en peper naar smaak. Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm er gehaktballen van.
Verhit de boter en bak de gehaktballen rondom bruin. Voeg de tomatenbasissaus, 1 dl heet water en breng alles aan de kook. Draai het vuur laag en braad de gehaktballen in ± 20 minuten gaar. Serveer de saus over de gehaktballen.
Lekker met pasta, bijvoorbeeld tagliatelle, en gekookte broccoli.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥