Gestoofde komkommer
Gestoofde komkommer
Lees ik dat goed?
Ja, dat lees je goed gestoofde komkommer. De naam van het gerecht doet je allerlei gedachten door het hoofd gaan. Je denkt aan stoofvlees want dat associeer je met stoven. En bij komkommer denk je aan fris, aan een komkommersalade of komkommerschijfjes op een broodje gezond.
Maar gestoofde komkommer?
NoSalt nam de proef op de som en inderdaad gestoofde komkommer is een gerecht wat uitzonderlijk is én tegelijkertijd NoSalt ‘proof’. En past dus uitstekend in een natriumarm, zoutarm dieet. Dit gerecht maak je klaar zonder zout en de verrassende smaakmaker is dille. Een uitje erbij maakt het gezonder en het paprikapoeder geeft een mooie kleur en smaak af op de gestoofde komkommer.
Komkommer is het hele jaar verkrijgbaar en bevat veel voedingsstoffen en vezels en erg weinig calorieën. Dus laat je verrassen door de gestoofde komkommer!
Gestoofde komkommer serveer je met een bakje (zilvervlies) rijst en een gebakken vis. Maar gestoofde komkommer kan ook erg goed bij gebakken nieuwe krieltjes aardappeltjes en gehaktbrood uit de oven, vervang dan de dille door platte peterselie of Italiaanse kruiden zoals tijm en oregano. Dit mogen gedroogde kruiden zijn en deze mag je meebakken.
Dus heb je nog een komkommer liggen en wil je wat anders dan de komkommersalade, doe dan eens gewaagd en stoof de komkommer!
Print dit receptGestoofde komkommer
Bijgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
1 komkommer
1 kleine ui
25 g ongezouten boter
Versgemalen peper
Mespunt paprikapoeder
1 eetlepel vers fijngehakte dille
Bereidingswijze
Was de komkommer en snijd hem in de lengte in vieren. Snijd de repen vervolgens in s tukjes van 1 ½ cm. Pel en snipper de ui. Smelt de boter in een (hapjes)pan en roer de komkommer, de uisnippers, peper en paprikapoeder erdoor. Leg het deksel op de pan en stoof de komkommer zachtjes gaar in 20 min. Schep de komkommer af en toe om. Bestrooi de komkommer aan het einde van de bereidingstijd met de gehakte dille en serveer op een schaal of per persoon in een kommetje.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥
1 reactie
[…] recept wordt er feta gebruikt, maar feta is een zoute kaas, volgens de voedingswaarde tabel heeft feta 1100 mg natrium per 100 gram […]