Gestoomde forel met sesamolie
Gestoomde forel met sesamolie
Forel is een kweekvis en is het hele jaar door goed verkrijgbaar. Hele forellen kun je vaak goed bereiden en klaarmaken in de oven, pan, bbq. Eigenlijk kan je heel veel kanten op de met forel. De smaak van de forel is schelpachtig en zacht. Een lekker visje om klaar te maken.
Print dit receptGestoomde forel met sesamolie
< 20 minuten bereidingstijd
2 personen
Ingrediënten
2 forellen, schoongemaakt
1 eetlepel sesamolie
3 eetlepels sherry of witte vermout
1 eetlepel olie
½ citroen, in dunne plakjes
2 teentjes knoflook, in plakjes
3 cm gemberwortel, geraspt
1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
1 bosuitje, fijngehakt
Bereiding
Meng de sesamolie, sherry en olie en bestrijk de binnen- en buitenkant van de forellen ermee. Leg de citroenplakjes in de buikholten. Meng knoflook met gember, rode peper en bosui en vul de vissen met ¾ deel van dit mengsel. Leg de forellen in een stoommandje boven een pan met een bodem kokend water. Verdeel de rest van de vulling erover en schenk de rest van het sesamoliemengsel erop. Stoom de forellen afgedekt in 12-15 minuten gaar. Serveer er een komkommer en tomatensalade of sugarsnaps of peultjes bij.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥