Gevulde zalmforel van de bbq
Gevulde zalmforel van de bbq
Het is nog even bbq weer en daar kan je nog van genieten. Je kan een heerlijke bbq maken met een mooie vis. Zalmforel is prachtige vis die zich goed laat lenen voor de bbq. Maar ook de kleine forel kan goed op de bbq. Hieronder een makkelijk recept, jehebt alleen een (zalm) forel nodig, een citroen, wat venkel en als je hebt wat verse kruiden.
En dan kan je lekker aan de slag, want de laatste zomerdagen zitten er bijna op!
Gevulde zalmforel
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten
1 grote (zalm)forel met vel (schoongemaakt en uitgespoeld)
1 citroen (in plakjes gesneden)
1 kleine venkelknol (dun geschaafd)
verse kruiden (optioneel) (peterselie, dille)
Rolladetouw
Bereiding
Maak de zalmforel aan de binnenkant open. Verdeel de venkel en de schijfjes citroen in de buikholte van de zalmforel. Verdeel de verse kruiden indien je deze hebt zoals peterselie of dille. Bind de zalmforel dicht met een stuk rolladetouw op elke 2 cm. Bestrijk e zalmforel rondom met olie.
Leg de rollade op een rooster 10 cm boven een gloeiende barbecue en rooster de zalmforel in 20-30 minuten mooi bruin en bijna gaar. Keer de zalmforel regelmatig.
Tip: Lekker met geroosterde krielaardappeltjes van de barbecue. Heb je geen zalmforel maar gewoon een kleine forel, deze kan je ook heel goed gebruiken.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥