Gewokte biefstukreepjes met paksoi
Gewokte biefstukreepjes met paksoi
Deze wokschotel is zó eenvoudig te bereiden en kost niet zoveel tijd, een makkelijke maaltijd voor een dag dat je eigenlijk niet zoveel zin hebt om uitgebreid te koken maar wel iets lekkers op tafel wilt zetten. Dit gerecht heeft een Aziatisch tintje, hou je van koriander? Dan kan je deze ook nog door het gerecht verwerken. Biefstukreepjes maak je makkelijk door een biefstukje in kleine reepjes te snijden.
Paksoi is een mooie groente die je tegenwoordig in vele supermarkten kan kopen, het is een groente die je makkelijk kan wokken en die ook nog lekker blijft als je deze verhit in de wok.
Hou je niet van een pittig gerecht? Laat dan gerust het pepertje weg, dit wokgerecht smaakt ook als het pepertje er niet in zit. Je kan ook een half pepertje gebruiken, maar vergeet niet de zaadjes eruit te laten, deze maken het nóg pittiger. Ook nog een tip, was je handen goed als je een pepertje hebt gesneden, want als je in je ogen wrijft gaan je ogen prikken van het pepertje.
Heb je nog kastanje champignons over, deze kan je natuurlijk ook makkelijk aan het gerecht toe voegen, want champignons smaken prima bij de biefstukreepjes en de paksoi.
Gewokte biefstukreepjes met paksoi
Bereidingswijze: 15 minuten
Aantal personen: 4 personen
Gerecht: Hoofdgerecht
Ingrediënten
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel limoensap
4 eetlepels natriumarme ketjap manis
1 eetlepel honing
1 rode peper (van zaadjes ontdaan en in dunne ringen gesneden)
400 g biefstuk (in reepjes)
snufje peper
3 sjalotjes (elk in 8 partjes)
1 eetlepel gemberwortel (verse, fijngeraspt)
2 eetlepels olie
1 struik paksoi (± 450 g, in reepjes gesneden)
1 eetlepel sesamzaad (geroosterd)
Bereidingswijze
Roer in een kom voor de Thaise dressing de sesamolie, limoensap, natriumarme ketjap, honing en rode peper door elkaar tot een dressing. Kruid de biefstukreepjes met peper. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak hierin de sjalot en gember 1 minuut op hoog vuur. Voeg de paksoi aan de sjalotjes toe en roerbak deze nog 1 minuut mee. Schep de groenten uit de wok op een warme schaal.
Verhit de overige olie in de wok en roerbak hierin de biefstukreepjes ongeveer 2 minuten. Schep de biefstuk uit de wok op de groente. Schenk de Thaise dressing over het gerecht en garneer het geheel met sesamzaadjes.
Tip: Lekker met wilde en witte rijst.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥