Groentetagliatelle met zalm en tomatendressing
Groentetagliatelle met zalm en tomatendressing
Dit gerecht is super makkelijk! Geen potten of pannen, maar een snijplank en een ovenschaal die past in je magnetron. Want dit gerecht wordt klaargestoomd in de magnetron op een bedje van groenten! Op deze manier heb je binnen 10 minuten een heerlijk vis gerecht op tafel. Makkelijk gerecht voor doordeweeks en toch erg gezond en voedzaam. Maar ook klaargemaakt zonder zout wat het natuurlijk weer erg interessant maakt. Maak er wat rijst bij en je hebt een makkelijke maaltijd te pakken!
Print dit receptGroentetagliatelle met zalm en tomatendressing
10 – 20 minuten bereidingstijd
2 personen
Ingrediënten
2 moten zalm à 150 gram
halve citroen, uitgeperst
2 wortels
1 courgette
Voor de dressing
1 tomaat of enkele cherrytomaatjes, in kleine blokjes
2 eetlepel olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
enkele blaadjes basilicum (optioneel)
Bereidingswijze
Besprenkel de moten zalm met citroen. Schaaf de geschrapte wortels en gewassen courgette met de kaasschaaf of groenteschaaf in brede linten en leg deze als een bedje in een ovenschaal. Leg de moten zalm erop. Verwarm het gerecht in de ovenschaal afgedekt 4-5 minuten in de magnetron op maximaal 400 watt. De zalm is gaar als deze ondoorschijnend is. Meng de tomatenblokjes met de olie en balsamico. Leg de zalm op een bedje groentetagliatelle. Sprenkel de dressing erover en garneer met basilicumblaadjes.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥