Kerriesaus
Deze saus is een echte heerlijke saus die bij vele groenten past. Omdat er kerrie wordt toegevoegd, mis je het zout ook minder. Deze saus staat binnen 10 minuten op tafel en het uitje geeft een heel lekker smaakje aan de kerriesaus. Wil je een wat zoetere saus, kan je nog altijd wat ananas toevoegen. De saus smaakt heerlijk bij bloemkool, sperzieboontjes, bloemkool. Ook een kippetje houdt wel van kerrie en zeker met een plakje ananas erbij.
Maak eens een lekkere Hollandse bloemkool klaar met deze kerriesaus! Komt vast en zeker vaker op het menu te staan.
Kerriesaus
2-3 personen
10 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
25 g boter
30 g bloem
300 ml melk
1 ui, gesnipperd
1/2 – 1 theelepel kerriepoeder
versgemalen peper
Bereidingswijze
Smelt de boter in de pan, voeg de ui en de kerriepoeder toe en bak dit 3 minuten. Roer de bloem door de boter. Laat de bloem 1-2 minuten in het pannetje pruttelen op een zacht vuurtje. (Je krijgt dan een droge massa van korrels, op deze manier wordt de bloem gaar en kan hij weer vocht opnemen).
Schenk al roerende 1/3 van de melk bij de bloem en blijf goed roeren. Zet het vuur iets hoger en roer totdat het mengsel glad en gebonden is. Roer beetje bij beetje de rest van de melk erdoor en blijf bij elk scheutje goed roeren zodat de saus glad blijft. Laat de saus onder af en toe roeren nog 1-2 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met versgemalen peper.
Tip: serveer de saus bij groenten en kip.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥