Kip met geitenkaas
Kip met geitenkaas
Kippendijen uit de oven met geitenkaas, mais en tomaten. Deze kippendijen worden heerlijk krokant door het geitenkaas- mengseltje waarmee de kip wordt bedekt, voordat hij de oven in gaat. De gepelde tomaten mogen uit blik komen. In de supermarkt is er veel keus in gepelde tomaten, het loont de moeite om even op de etiketten te kijken naar het zoutgehalte. Het zoutgehalte van de blikken gepelde tomaten verschilt enorm en op deze manier kun je door even het etiket te bekijken alweer makkelijk het zout verminderen in de maaltijd. Wil je nog meer op het zout letten, kan je ook verse tomaten gebruiken (wel even het velletje verwijderen) of de tomaten vervangen door paprika.
Kip met geitenkaas
4 personen
30 minuten
4 kippendijen
olie om in te bakken en om in te vetten
100 g uitgelekte maïs uit blik
4 gepelde tomaten uit blik in blokjes (minst zoute variant)
versgemalen peper uit de molen
paprikapoeder naar smaak
200 g verse geitenkaas
hapjespan, oven op 200 °C, ovenschaal
Bestrooi de kip rondom met peper. Verwarm de olie in de pan en bak hierin de kip rondom aan. Zet de oven op 200 °C, schuif het rooster middenin en vet de ovenschaal een beetje in. Meng de maïs, de tomaten, de peper en het paprikapoeder. Leg de kippendijen in de schaal en bedek met het mengsel en de geitenkaas. Plaats de schaal ca. 20 minuten in de oven.
Lekker met een tomatensalade.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥