Kip met pepersaus
Kip met pepersaus
Een heerlijk pittig kipgerecht in romige pepersaus. Een kipfilet, een kiphaasje of kippendijen, alles kan eigenlijk gemaakt worden met dit gerecht. Persoonlijk vind ik kippendijen altijd erg lekker, kippendijen worden minder snel droog zoals kipfilet en ook nog eens goedkoper. Dus eigenlijk zijn kippendijen een heel goed alternatief voor kipfilet en ook dus voor deze kip met pepersaus.
De Japanse keuken heeft altijd al een voorliefde gehad voor de dijen in plaats van de kipfilet, zij gebruiken de kippendijen ook voor de Yakitori, zeg maar de Japanse versie van de saté zoals wij deze kennen.
Kip met pepersaus
4 kipfilets (of kippendijen of kiphaasje)
grof gemalen roze, rode, witte en zwarte peperkorrels
2 eetlepels olie
200 ml slank- of slagroom
snufje gemberpoeder of djahé
hapjespan
Bestrooi de kip aan beide zijden royaal met de versgemalen peper. Verwarm de olie in de pan en bak hierin de kip goudbruin. Blus na enkele minuten met de room en roer het geheel los. Laat de kip ca. 10 minuten zachtjes pruttelen in de saus. Maak die op smaak met de gemberpoeder. Serveer de kip met gekookte prei en pasta.
Lekker met: gekookte prei en pasta.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥