Kip uit de oven: Citroen knoflook kip
Kip uit de oven: Citroen knoflook kip
Een makkelijke maaltijd, maar zó lekker. Zeker weten dat dit een recept is wat je vaker mag maken. Past bij wat aardappeltjes, frietjes maar ook als bijgerecht bij een gezonde maaltijd. Heb je zin in een BBQ, dan is dit een mooi kippetje om te grillen op de kooltjes.
Heb je een gas barbecue? Dat werkt net zo wonderwel, alleen mis je de de geur van de kolen. De hoeveelheid citroen in dit gerecht klopt, het is veel citroensap, maar de citroen maakt de drumsticks of poten zó lekker mals en het smaakt echt verfrissend. Een biertje met citroensmaak erbij smaakt er goed bij, je hebt ze ook nog eens zonder alcohol. Dus prima als je de BOB bent of even de alcohol wil laten staan.
Geniet van dit simpele gerecht en van de overheerlijke citroen knoflook drumsticks, want zoals je kan zien in het recept zijn alle ingrediënten zonder zout en zijn de drumsticks natriumarm en past weer prima in een zoutloos en zoutarm dieet.
Print dit receptKip uit de oven
4 personen
Voorbereidingstijd: 5 minuten en 1 nacht marineren
Kooktijd: 1 uur
Ingrediënten
4 kippenpoten of drumsticks
100 ml citroensap
4 tenen knoflook, geperst
60 g ongezouten boter, gesmolten
1 theelepel paprikapoeder
versgemalen peper naar smaak
Bereidingswijze
Leg de kippenpoten in een kom. Meng het citroensap, knoflook, boter, paprikapoeder en peper, schenk het mengsel over kip. Dek de kom af en zet deze een nacht in de koelkast (heb je minder tijd zet deze dan enkele uren in de koelkast)
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Haal de kip uit de marinade (bewaar de marinade) en bak de kip in een ovenschaal in 1 uur goudbruin en mals. Bedruip de kip af en toe met de citroenmarinade terwijl deze in de oven staat. Serveer met citroenpartjes naar wens.
Tip: deze kip kan je ook op de BBQ klaarmaken.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥