Kippenbout met pepers
Kippenbout met pepers
Kip in de pan met maar drie ingrediënten, soms zijn de gerechten zó lekker, makkelijk en simpel! Dit is een van deze makkelijke kipgerechten. Hiervoor heb je alles al in huis want peper, olie en boter hebben we allemaal wel in ons keukenkastje staan. Behalve de kippenbouten, heb je de keuze, kies dan voor biologische kippenbouten.
In dit recept gebruiken we ongezouten boter, zoals je weet is ongezouten boter beter voor ons dan de gezouten versie. Het is altijd makkelijk om een paar pakjes ongezouten roomboter op voorraad te hebben. Een beetje boter in de pan in combinatie met olijfolie is heerlijk. Pas wel even op voor het spatten, want roomboter bevat toch wel een beetje water. Of doe een overschort om , gebruik je die ook nog eens.
Kippenbout met pepers
4 personen
50 minuten bereidingstijd
Boodschappenlijstje
4 kippenbouten
rode, zwarte en witte peperkorrels uit de molen
25 g ongezouten boter of margarine
1 eetlepel olie
plank, braadpan
Bestrooi de kip aan beide zijden met peper. Verwarm de boter met de olie in de pan. Bak hierin de kip rondom goudbruin. Braad gedurende 45 minuten op een lagere stand. Keer de kip met twee lepels tijdens het bruinbakken. Voeg eventueel een beetje water toe als het te hard gaat.
Lekker met: gekookte Parijse worteltjes of bospeentjes.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥