Gember koekjes Recept gember koekjes

Gemberkoekjes

Gemberkoekjes, een heerlijke traktatie en toch zo simpel om te maken. Met een uitsteekvormpje kan je de gemberkoekjes in elke gewenst figuurtje uitsteken. Dit deeg hoeft maar 1 uur te rusten in de koelkast zodat alle ingrediënten hun werk doen. De gember strooi je als laatste over de koekjes uit. Dus kan je naar hartelust de hoeveelheid gember bepalen. Een koekje wat meer gember voor de echte gemberliefhebbers en andere koekjes wat minder voor degene die wel gember lusten maar niet de favoriet is.

Deze koekjes zijn echt een prachtige manier om je eigen koekjes zonder zout te bakken.

Gemberkoekjes

175 g ongezouten boter, in stukjes

100 g witte basterdsuiker

5 g citroenrasp, (van de bakafdeling)

250 g Zeeuwse bloem, gezeefd

100 g bakgember, fijngehakt

1 ei, losgeklopt (voor het bestrijken van de koekjes)

Bereidingswijze

Meng de boter, suiker en het citroenrasp in een beslagkom. Voeg vervolgens de bloem toe en kneed alles tot een samenhangende bal.

Dek de kom af met plasticfolie en laat het 1 uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 180°C.

Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap van ongeveer 3 mm en steek er met een uitsteekvormpje figuurtjes uit. Leg de koekjes naast elkaar op een bakplaat. Bestrijk de koekjes met het losgeklopte ei en verdeel de fijngehakte gember over de koekjes. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koekjes bruin en gaar in 11-13 minuten.

Tip: Zeeuwse bloem kan je bij elke bakker kopen, citroenrasp en bakgember koop je op de bakafdeling van de supermarkt.

Hazelnootmoppen

Hazelnootmoppen

Kaneelkoekjes

Kaneelkoekjes

Kokoskoekjes

Kokoskoekjes

Speculaaskoekjes

Speculaaskoekjes

 

 

 

 

 

 

Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥

        

Meld je aan voor de nieuwsbrief!



        Waarom?

        Je krijgt in je email box:

            √ Info over zoutarme producten

            √ Zoutarme recepten

            √ Tips en tricks


        Dus schrijf je nu in!