Kokoskoekjes
Je eigen gemaakte kokoskoekjes en dan ook nog eens zonder zout. Met dit recept heb je een echte klassieker in huis. De citroenrasp en de kokossnippers kan je gewoon in de supermarkt halen. Het deeg hoeft maar 1 uur in de koelkast te rusten alvorens je de koekjes gaat rollen en het uitsteekvormpje gebruikt om je eigen vormpje te maken!
Je eigen koekjes trakteren bij de koffie of thee is altijd een ware traktatie voor iedereen die op bezoek komt. Ook een doosje zelfgemaakte koekjes meenemen als je op bezoek gaat is een mooi gebaar.
Dus bekijk hieronder het recept en bak eens deze heerlijke kokoskoekjes!
Kokoskoekjes
175 g ongezouten boter, in stukjes
150 g witte basterdsuiker
2,5 g citroenrasp (van de bakafdeling)
1⁄2 ei (=25 gram), losgeklopt
250 g patent bloem, gezeefd
40 g geraspte kokossnippers
Bereidingswijze
Meng de boter, suiker en het citroenrasp in een beslagkom. Voeg het ei toe en roer dit door het botermengsel. Voeg vervolgens de bloem toe en kneed alles tot een samenhangende bal.
Dek de kom af met plasticfolie en laat het 1 uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 180°C.
Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap van ongeveer 4 mm en steek er met een uitsteekvormpje figuurtjes uit. Leg de koekjes naast elkaar op een bakplaat. Bestrijk de koekjes met het losgeklopte ei en strooi de kokossnippers over de koekjes. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koekjes bruin en gaar in 10-12 minuten.
Tip 1: Klop het ei los in een kommetje met een vork en voeg het halve ei toe aan het recept.
Tip 2: Zeeuwse bloem kan je bij elke bakker kopen, de citroenrasp en de geraspte kokossnippers in de supermarkt.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥