Zandkoekjes met kaneel
Zandkoekjes, de makkelijkste koekjes om te maken en ook nog lekker ook! Daarom dit recept en ook nog met minder zout, beter voor je gezondheid!
Zandkoekjes met kaneel
200 g bloem, gezeefd
100 g witte basterdsuiker
1/2 theelepel kaneel
150 g koude boter, in kleine blokjes gesneden
Bereidingswijze
Meng de bloem met basterdsuiker en kaneel. Prak de blokjes boter door de bloem. Kneed alle ingrediënten snel met één hand tot een samenhangende bal. Verpak de deegbal in folie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met papier.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad tot een lap van 3-4 mm dik. Steek er met een uitsteekvormpje figuurtje of rondjes uit. Leg de koekjes naast elkaar op de bakplaat. Vorm van de deegresten en bal rol deze uit en steek er op dezelfde manier koekjes uit.
Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koekjes lichtbruin en gaar (15-20 minuten). Laat de koekjes afkoelen en deel ze uit als ze zijn afgekoeld.
Tip: wil je zandkoekjes met chocolade, doop de koekjes in gesmolten chocolade en laat afkoelen.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥