Koreaans eten gegrilde filetlapjes in sla
Koreaans eten gegrilde filetlapjes in sla
Koreaans eten, het wordt steeds populairder in ons land. Koreaanse restaurants zijn steeds beter vertegenwoordigd, al zijn ze nog alleen maar te vinden in de grote steden van ons land. De Koreaanse BBQ is een van de meest populaire bereidingswijze, vaak ga je dan in een restaurant aan tafel grillen. De grill is al het ware ingebouwd in de tafel en daarop leg je je stukjes vlees, dan kan van alles zijn. Spek, biefstuk, maar varkensfiletlapjes zoals in dit gerecht.
Koreaans eten is zeer divers, zoals diverse rijstgerechten, maar ook kleine pannenkoekjes en zelfs sushi wordt in de Koreaanse keuken gegeten. Kimchi is een van de bekendste gerechten, dat is witte kool die wordt gefermenteerd. Helaas komt er ook zeer veel zout aan te pas en is daarom niet geschikt voor NoSalt. Hiervan vast ons eerste Koreaans eten gerecht wat prima past bij NoSalt.nl.
Koreaanse gegrilde filetlapjes in sla
4 personen
30 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
8 dunne varkensfiletlappen (á 50 g)
1 komkommer
2 bosuitjes
200 g rijst (pak)
1 krop sla
3 eetlepels olie
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel honing
2 eetlepels natriumarme ketjap
1 theelepel djinten
snufje peper (versgemalen)
Bereidingswijze
Roer in een kom de olie, citroensap, honing, natriumarme ketjap, djinten en peper tot een marinade. Schep het vlees door de marinade en laat het vlees afgedekt 1 uur in de koelkast staan
Neem het vlees ± 15 minuten voor gebruik uit de koelkast, zodat het op temperatuur kan komen
Snijd de komkommer en lente-uitjes in kleine stukjes en meng door elkaar
Was de slabladen en dep droog. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing
Rooster het vlees op de BBQ of in de pan aan beide zijden goudbruin en gaar in ongeveer 10 minuten
Breng de varkensfiletlapjes verder op smaak met versgemalen peper
Schep wat rijst, komkommersalsa in ieder slablad. Leg een filetlapje erop en rol op. Herhaal dit tot alle slablaadjes gevuld zijn.
Tip: je kan de filetrapjes ook in kleine reepjes snijden en deze bakken, dan heb je een mooie krop sla nodig met veel slablaadjes om deze reepjes in te verpakken.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥