Marokkaanse kip
Marokkaanse kip
Komt de kip uit Marokko? Nee, de kip komt gewoon uit de supermarkt, poelier of bij de slager vandaan. De kruiden voor dit gerecht komen uit de Marokkaanse keuken. In de Marokkaanse keuken wordt veel gebruik gemaakt van zuidvruchten in combinatie met kaneel. Dus dat gaan we ook doen met de kip uit dit recept. We maken deze kip lekker door op Marokkaanse wijze te kip te bereiden. We gebruiken ook honing en vruchtensap in dit gerecht. Dus het zoutgehalte in dit gerecht is minimaal en past prima in een natriumarm, zoutarm dieet.
Heb je geen coucous in huis? Of vind je het spannend te maken, kook dan rijst bij deze gekruide kip. Indien je deze Marokkaanse kip lekker vindt, kan je de volgende keer wel couscous kopen en klaarmaken, weer wat nieuws op tafel samen met deze overheerlijke kip!
Marokkaanse kip
4 kippenpoten
Kruidenmengsel
2 eetlepels verse peterselie, gehakt (of 1 el gedroogde peterselie)
2 eetlepels verse koriander, gehakt (of 1 el gedroogde koriander)
1 grote gepelde ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
½ theelepels gemalen peper
1 theelepel komijn
¼ theelepel paprikapoeder
1 theelepel geelwortel (kurkuma)
2 eetlepels olijfolie
1 grote kop water
kipkruiden zonder zout
voorgewelde zuidvruchten (pruimen of abrikozen)
water of vruchtensap
1 el suiker
1 theelepel kaneelpoeder
honing
sesamzaad
Wildschaar of scherp mes, braadpan of Marokkaanse stoompan.
Halveer de kippenpoten en bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Maak het kruidenmengsel tot en met de geelwortel en bestrijk hiermee de kip. Vergeet de binnenkant van de hele kip niet om dit te kruiden. Ook is het bestrijken van de vleeszijde onder het vel van belang.
Verwarm de olie in een braadpan en braad de kip hierin mooi bruin rondom. Voeg daarna het bouillonblokje met het water toe en sluit de pan. Laat de kip ca. 30 minuten zachtjes pruttelen.
Kook de zuidvruchten met water of vruchtensap, de suiker en kaneel in een pannetje. Laat ze de zuidvruchten uitlekken en maak op smaak af met honing. Wentel de pruimen door sesamzaad. Haal de kip uit de pan en bedek deze met de pruimen. Het sap van de pruimen kan je gebruiken als sausje bij de kip en couscous.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥