Mosterdsaus
Deze mosterdsaus is zeer makkelijk te maken, binnen 10 minuten op tafel en past bij groente, vis en kip. Mosterdsaus kun je pittig maken door pittige mosterd te gebruiken, maar ook zoet, dan voeg je wat honing toe aan de saus.
Dus afhankelijk van je stemming en je zin in pittig of wat zoeter maak je je eigen mosterdsausje. Experimenteer en zo maak je je eigen heerlijke mosterdsaus. De basis van de mosterdsaus staat hieronder weergegeven.
Mosterdsaus
2-3 personen
10 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
25 g boter
25 g bloem
1/4 liter melk
1-2 eetlepels (natriumarme) mosterd
versgemalen peper
scheutje room, optioneel
Bereidingswijze
Smelt de boter in de pan. Roer de bloem door de boter. Laat de bloem 1-2 minuten in het pannetje pruttelen op een zacht vuurtje. (Je krijgt dan een droge massa van korrels, op deze manier wordt de bloem gaar en kan hij weer vocht opnemen).
Schenk al roerende 1/3 van de melk bij de bloem en blijf goed roeren. Zet het vuur iets hoger en roer totdat het mengsel glad en gebonden is. Roer beetje bij beetje de rest van de melk erdoor en blijf bij elk scheutje goed roeren zodat de saus glad blijft. Laat de saus onder af en toe roeren nog 1-2 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met mosterd en versgemalen peper. Roer naar wens nog een scheutje room door de saus.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥