Gehaktballen met muesli
Gehaktballen met muesli
Gehaktballen met muesli, dat leest vreemd.
Dit is zeker een gehaktbal die we niet alledaags eten. Maar wel eentje om te onthouden want het is een hele lekkere variatie op de gewone gehaktbal zoals we deze kennen. Muesli is gezond en de rest van de ingrediënten zijn de gewone gehaktbal ingrediënten. Maar wat is een gewone gehaktbal? Want als je elke dag bij een Hollands gezin aanschuift als ze gehaktballen eten, eet je elke dag een andere bal.
De een heeft een familie recept van moeders, waar ze al jaren mee werkt. De andere familie heeft ooit een perfect recept gevonden op internet. Terwijl weer andere gezinnen een recept ooit hebben gevonden en helemaal hebben aangepast aan hun eigen smaak. Kortom een gehaktbal kan zoveel verschillende ingrediënten bevatten en deze keer hebben we gekozen voor muesli. Spannend hè?
Gehaktballen met muesli
4 personen
25 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
500 g varkensgehakt (mag ook half-om-half gehakt zijn)
1 ei
3 eetlepels (natriumarme) paneermeel
100 g muesli
snufje nootmuskaat
snufje peper (versgemalen)
30 g ongezouten boter
1 theelepel natriumarme bouillonpoeder
Bereidingswijze
Meng in een kom het gehakt, ei, paneermeel, muesli, nootmuskaat versgemalen peper. Maak 4 even grote ballen van het gehaktmengsel. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de gehaktballen in ± 7 minuten rondom bruin. Voeg wat natriumarme bouillonpoeder en een ½ dl water aan het braadvet toe. Braad de gehaktballen met het deksel schuin op de pan in nog 15 minuten verder gaar. Serveer de jus er apart bij.
Tip: lekker met stamppot.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥