Pittige kip met rozemarijn
Pittige kip met rozemarijn
Kip in een heerlijk, frisse marinade van citroen, rozemarijn, pepertjes en salie. Je kan een hele kip kopen en deze in stukken knippen met een gevogelte of wildschaar of natuurlijk in stukken snijden. Maar ook kan je kip drumsticks, of kip karbonades kopen voor dit gerecht. Net wat makkelijk is, of wat je lekker vindt.
De kip kan je goed marineren in je eigen gemaakte marinade zonder zout. De tomatensalade met ui en balsamico azijn smaakt heerlijk bij de pittige kip uit de oven. Heb je geen witte balsamico azijn in huis kan je deze ook vervangen door de ‘gewone’ rode balsamico azijn.
Pittige kip met rozemarijn
1 kip (ca. 1200 g) in stukken
2 takjes rozemarijn, fijngesneden
4-5 takjes salie, fijngesneden
2 rode pepers, van zaadjes ontdaan
2-3 teentjes knoflook gepeld en grof gehakt
sap van ½ citroen
½ citroen, in stukken
versgemalen peper
8 eetlepels olijfolie
500 g tomaten in parten gesneden
1 ui, gesnipperd
3 eetlepels witte balsamico azijn
Oven 200° C , grote schaal, wildschaar
Snijd de pepers in de lengte door en hak ze fijn. Roer het citroensap, de knoflook, de pepers, de kruiden en een beetje peper door elkaar met 6 eetlepels olie voor de marinade.
Leg de kipdelen in een ruime, ingevette schaal. Bestrijk de kip met de marinade en laat minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast intrekken.
Verwarm de oven voor op 200 ° C.
Braad de kip in ongeveer 60 min. goudbruin en knapperig. Roer voor de tomatensalade de balsamico en versgemalen peper door elkaar. Roer er 2 eetlepels olie doorheen. Meng de tomaten partjes en de ui erdoor. Serveer de tomatensalade apart.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Kiprecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥