Romige pompoen soep uit Zuid-Afrika
Zuid-Afrika is een smeltkroes van culturen en daarmee ook veel verschillende eetculturen. Er zijn Engelse, Nederlandse en Aziatische invloeden, maar laten we ook de Indiase invloeden niet vergeten.
Deze pompoen soep is daarmee een van de soepen die je altijd wel een op een menukaart in Zuid-Afrika aantreft. Iedereen heeft zijn eigen recept en smaak. Deze pompoen soep is op smaak gemaakt met kardemom, deze specerij heeft een gember achtige smaak en is zeer geschikt voor de pompoen soep. Door de prachtige kleur en smaak is deze soep een klein feestje in je soepkom.
Dus maak je eigen pompoen soep, hieronder het recept met kardemom, kurkuma en koksmelk. Omdat we natuurlijk rekening houden met het zout, kun je gebruik maken van natriumarme bouillonblokjes.
Pompoen soep
Ingrediënten
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1/2 theelepel gemalen chili peper of cayenne peper
- 4 kardemom peulen, gekneusd
- 1 theelepel kurkuma
- Ca. 1 kg pompoen, geschild en in blokjes gesneden
- 1/2 liter water
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 1 (natriumarm) bouillonblokje
- Optioneel room om te garneren
Staafmixer of blender
Bereidingswijze
- Doe de gesnipperde ui, knoflook in een grote (soep) pan met wat olie en fruit deze 2 min. aan
- Voeg de pompoen blokjes toe en maal de chili peper erover heen en voeg de gekneusde peulen en kurkuma toe
- Voeg daarna water en de kokosmelk toe, verkruimel het bouillonblokje erboven
- Laat de soep 15-20 minuten lekker zacht worden (totdat de pompoen beetgaar is)
- Verwijder de kardemom peulen
- Pureer de soep met een staafmixer of in de blender
- Serveer de soep eventueel met wat room
Tip: Is de soep wat te dik, voeg dan wat water toe, heb je zin in een wat pittigere soep, strooi er dan wat cayenne peper of chili peper over.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥