Spaanse aardappel tortilla zonder zout
Spaanse aardappel tortilla zonder zout
Wil je zoutarm eten, maar wel een goede maaltijd? Dan is een Spaanse aardappel tortilla zonder zout een goed keuze, hierbij kun je allerlei groenten eten die je lekker vindt en zoutarm zijn. Deze smakelijke tortilla kan je ook nog eens serveren als fingerfood of tapashapje. Dus alles wat over is van de maaltijd kan ingevroren worden en zó de vriezer in. Heb je dan een keer onverwacht bezoek of zin in een lekker borrelhapje, dan ligt dit in de vriezer en is in No Time klaar.
Moeilijk is dit gerecht zeker niet om te maken, en je hebt niet zoveel ingrediënten nodig. Dus probeer dit recept uit en laat je verrassen door dit kostelijke gerecht.
Print dit receptSpaanse aardappeltortilla zonder zout
2 personen
Tip: Bak de tortilla in een kleine pan zodat hij wat omhoog komt en dus dikker wordt.
Ingrediënten
450 gram bloemige aardappelen
100 ml olijfolie
1 uitje, in dunne ringen
3 eieren
1 eetlepel melk
versgemalen zwarte peper
Eventueel wat verse gehakte peterselie
Bereidingswijze
Schil de aardappelen, spoel ze af en snijd ze in dunne plakjes. Wrijf de plakjes droog in een schone theedoek droog. Houd 1 el olie achter, maar giet de rest in de koekenpan. Voeg de uiringen en aardappelen toe en zorg dat alles met olie wordt bedekt. Draai het vuur lager, leg een deksel op de pan en bak de aardappelen in 12-15 minuten gaar. Schep de gare aardappelen over in een vergiet en zorg dat het overtollige olie wegloopt. Laat de aardappelen afkoelen tot lauwwarm.
Klop de eieren met de melk op en voeg naar smaak peper toe. Schep de aardappelen door het eimengsel en laat het een paar minuten rusten. Doe de gehakte peterselie erbij indien je deze hebt. Schep het mengsel niet meer om voordat het in de pan gaat. Verhit de achtergehouden 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan (20 cm) en schenk hierin het ei-aardappel mengsel. Bak de tortilla 2 minuten op middelhoog vuur en druk de aardappelen met een spatel aan. Zodra de onderkant bruin is, leg je een bord op de koekenpan. Keer de tortilla om op het bord.
Verhit eventueel wat extra olie in de koekenpan en schuif de tortilla terug in de pan en laat de andere kant ongeveer 1 minuut stollen en bruin worden.
Druk de tortilla zachtjes aan, laat hem op een bord afkoelen en snijd hem in stukken. Serveer de tortilla lauw of op kamertemperatuur.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥
2 reacties
[…] je zin in een Spaans hapje? Dan is deze zoutarme tortilla heerlijk, samen met de Italiaanse Pan con Tomate een goede […]
[…] zin in een ovengerecht, maak dan deze Spaanse tortilla in de […]