Spaanse tortilla met broccoli en zalm
Spaanse tortilla met broccoli en zalm
Broccoli, het gekleurde groene broertje van de bloemkool. Broccoli is goed voor ons lichaam en past prima in ons eetpatroon. Maar helaas als je broccoli stoomt of kookt, dan is het vaak al koud voordat je begint met eten. Een sausje over de broccoli vertraagt dit proces, maar in een sausje zit vaak zout. Een eigengemaakt sausje is dan de oplossing, maar wees voorzichtig met de kaas, want deze zal het gerecht weer zout maken. Terwijl gegratineerde broccoli met kaassaus uit de oven zó lekker smaakt.
Dus wat gaan we dan doen met de broccoli? Om toch vaker broccoli te eten heb ik wat recepten ontwikkeld die goed passen in een zoutarm dieet en prima zijn om vaker te eten. Ik heb hier de variant ontwikkeld voor het avond eten, terwijl een andere lichtere variant zalig is voor bij de borrel.
Print dit receptSpaanse tortilla met broccoli en zalm
2 personen
Ingrediënten
3 grote eieren
versgemalen peper
50 ml olijfolie om in te bakken
150-200 g broccoli in kleine roosjes
1 ui, fijngesneden
100-150 g verse zalm
Bereidingswijze
Kluts de eieren door elkaar met wat versgemalen peper naar smaak en zet apart. Zet een pan met water op en als het water wil gaan koken,voeg de zalm toe en verlaag de temperatuur (het water mag niet meer koken). Laat de zalm 5-6 minuten garen in de pan met water (water mag niet koken). Haal de zalm uit de pan en laat uitlekken.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan op matig vuur. Voeg de broccoli toe en laat het 2 minuten bakken totdat een kant is gebakken. Verdeel de zalm met een vork in kleine stukjes. Voeg de ui en zalm toe en blijf bakken totdat alles ongeveer gaar is, zo’n 3 minuten. Haal de pan van het vuur en voeg alles toe aan het eimengsel en schep alles door het eimengsel (voorzichtig met de zalm). Zet de pan weer op het vuur, voeg de rest van de olie toe in de pan. Voeg het eimengsel toe en verdeel alles goed op matig vuur. Als de eieren aan de bovenkant zijn gestold kun je de tortilla draaien zo’n 2-4 minuten. Pak een deksel of een groot bord en leg deze op de pan. Keer de tortilla om op het bord.
Verhit eventueel wat extra olijfolie in de koekenpan en schuif de tortilla terug in de pan en laat de andere kant van de tortilla in ongeveer 1 minuut stollen en bruin worden. Druk de tortilla zachtjes aan. Laat de tortilla op een groot bord afkoelen en serveer de tortilla lauw of op kamertemperatuur met zelfgemaakte aioli en een groene salade.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥