Spareribs recept: Zoete gebakken en gegrilde spareribs
Zoete gebakken en gegrilde spareribs
Wie lust er geen spare ribs, bijna iedereen toch?
Vooral als ze goed zijn gemarineerd en ook nog eens lekker gegrild. En wanneer het vlees dan ook nog zo van het botje afkomt dan zijn ze prima gelukt en kan je lekker kluiven aan je eigen gemaakte spareribs. Spareribs blijven populair bij restaurants, maar er zijn weinig restaurants die ze goed klaar kunnen maken. Dus maak je met dit recept ze lekker zelf klaar.
De spareribs in dit gerecht zijn zó lekker dat je al weet dat de hele schaal op gaat, want iedereen lust deze spareribs.
Dit komt door de overheerlijke marinade en natuurlijk het klaarmaken in de oven. Daarom dit spareribs recept, dus koop geen gemarineerde spareribs maar maak deze een keertje klaar, dan wil je nooit meer anders!
Zoete gebakken en gegrilde spareribs
60 minuten bereidingstijd
8 personen
Ingrediënten
2 kilo spareribs
2 teentjes knoflook (geperst)
6 eetlepels honing
6 eetlepels tomatenpuree (zonder zout)
2 eetlepels natriumarme ketjap manis
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel paprikapoeder
snufje peper (versgemalen)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175°C. Roer in een kom de knoflook, honing, tomatenpuree, ketjap, gemberpoeder, paprikapoeder en versgemalen peper tot een marinade. Dep de spareribs met keukenpapier droog en bestrijk het vlees met de marinade.
Laat de spareribs in de marinade ± 15 minuten in het midden van de oven iets voorgaren. Zet de oventemperatuur op 150°C en laat het vlees nog 30 minuten zachtjes verder garen.
Verwarm de ovengrill voor en grill de spareribs aan beide zijden in ± 10 minuten goudbruin.
Tip: lekker met frietjes en gemengde salade.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥