Thaise hapjes viscakejes
Thaise hapjes viscakejes
Deze Thaise hapjes zijn zo makkelijk te bereiden en ook nog eens erg lekker. Iedereen lust deze Thaise hapjes wel omdat er niet al te veel sterke kruiden in het gerecht zitten. Voor dit heerlijke voorgerecht of borrelhapje gebruik je een muffinvorm. Door het vismengsel in de muffinvorm te bereiden heb je een mooie vorm van de hapjes en zijn ze allemaal tegelijk klaar.
Dus heb je een keer een feestje of wat meer mensen over de vloer deze hapjes zijn makkelijk klaar te maken en smaken heerlijk. Wil je nog meer Thais toevoegen aan dit gerecht, vermeng dan in het vismengsel een beetje fijngehakte koriander of strooi deze erover heen als ze uit de oven komen, ook erg lekker.
Thaise hapjes viscakejes
Borrelhapje / Amuse
10 of meer personen
20 – 30 min. bereidingstijd
nodig
muffinvorm
Ingrediënten
250 gram kabeljauwfilet
1 limoen
2 cm verse gemberwortel – geraspt
2 eetlepels natriumarme ketjap
1 ei
2 eetlepels maïzena
2 bosuitjes – in ringetjes
1 rode peper – zonder zaadjes en in reepjes
4-5 eetlepels roerbakolie
Optioneel: 2 eetlepels verse fijngehakte koriander
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Pers de limoen uit. Hak de vis in heel kleine stukjes. Meng de vis in een kom met 1 eetlepel limoensap, limoenrasp, gember, sojasaus, ei, maïzena en de helft van de bosui en rode peper. Vet een muffinvorm met holtes van 3-4 cm royaal in met roerbakolie en schep het vismengsel erin. Strooi de rest van de bosui en peperreepjes erover. Druppel er nog wat olie over en bak de viscakejes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥