Varkenshaasje gepaneerd met amandelen en tijm
Varkenshaasje gepaneerd met amandelen en tijm
Een oude bekende in een nieuw jasje. Waar we eerst allemaal varkenshaasje met champignon roomsaus aten met kerst en op de bekende feestdagen, hebben we nu de varkenshaas in een nieuw jasje gestoken. Het varkenshaasje laat zich goed combineren met amandelen en mosterd. De amandel geven het varkenshaasje een knapperig effect en de mosterd geeft een scherper smaakje. Maar gelukkig is de scherpheid van mosterd vluchtig, en niet zoals bij peper dat de scherpe smaak langer blijft hangen. Dit varkenshaasje is heerlijk tijdens de feestdagen of een bijzonder etentje.
Aardappeltjes uit de oven, rijst, alles smaakt heerlijk bij dit varkenshaasje gepaneerd met amandelen en tijm.
Varkenshaasje gepaneerd met amandelen en tijm
Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal personen: 4
Gerecht: Hoofdgerecht
Ingrediënten
500 g varkenshaas
2 eetlepels natriumarme mosterd
75 g (blanke) amandelen, in kleine stukjes
2 oude boterhammen (witte)
1 theelepel tijm (gedroogde)
1 ei
3 eetlepels olijfolie
snufje peper
Bereidingswijze
Sla de dunne kant van de varkenshaas (het uiteinde) terug en steek deze vast met een cocktailprikker (of bind het vast met slagerstouw) zodat de varkenshaas overal even dik is. Klop het ei los met een ½ theelepel peper en 1½ eetlepel natriumarme mosterd. Verwijder de korsten van de boterhammen, maal het brood tot kruimels en meng het met de amandelen en tijm. (Of gebruik natriumarme paneermeel). Haal de varkenshaasjes eerst door het ei en wentel ze vervolgens door het amandelmengsel zodat ze helemaal bedekt zijn.
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Bak hierin de varkenshaasjes op een matig vuur tot ze rondom bruin zijn en mooi rosé van binnen (± 15-20 minuten, afhankelijk van de dikte). Neem het vlees uit de pan en laat de varkenshaasjes afgedekt 5 minuten rusten. Zet het vuur onder de pan hoog, blus de jus af met een scheutje water en roer de rest van de mosterd erdoor. Snijd de varkenshaasjes in plakken van ongeveer 1½ cm. Serveer de jus er apart bij.
Tip: Lekker met saffraanrijst (gele rijst).
Dit recept is beschikbaar gesteld door Vlees.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥