Zalm met prei en tomaat uit de oven
Zalm met prei en tomaat uit de oven
Zalm uit de oven, gebruik hiervoor verse zalm die je zojuist hebt gekocht. Hoe verser de vis hoe lekkerder het gerecht. Dit gerecht is ook een feestelijk eenpansgerecht. Alles kan in een grote ovenschaal gemaakt worden. Heb je mooie kleine ovenschaaltjes per persoon dan kan je deze ook goed gebruiken. De tomaatjes geven een mooie kleur aan het gerecht en worden door de oven echt lekker sappig.
Print dit receptZalm met prei en tomaat uit de oven
Type gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 30 – 45 min
Verkrijgbaarheid zalm: Goed
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten
1 lage ovenschaal of 4 kleine ovenschaaltjes, ingevet
4 stukken zalmfilet van 125 g
sap van ½ citroen
250 g prei, in dunne ringen gesneden
1 eetlepel verse oregano, fijngehakt
2 eetlepels slagroom
4 kleine trostomaten, gehalveerd
450 g voorgestoomde aardappelschijfjes
2 eetlepels olijfolie
25 g gepelde pistachenootjes, grof gehakt
Bereiding
Wrijf de stukken zalm in met versgemalen peper en citroensap en laat ze even liggen. Meng de prei in de ovenschaal met de oregano, room en peper. Leg de zalm ertussen en zet de tomaatjes eromheen. Meng de aardappelschijfjes met de olijfolie en wat peper en verdeel ze over de zalm en groenten. Strooi pistachenootjes eroverheen. Schuif de schaal of schaaltjes in het midden van de oven.
Verwarm de oven op 200 ˚C en bak de zalmschotel in 35 minuten goudbruin en gaar. Reken voor de kleine schaaltjes op 20 minuten.
Tip: Als je de oven pas inschakelt als het gerecht er al in staat, heb je niet alleen profijt van de opwarmwarmte. Door het geleidelijke opwarmen blijft het gerecht ook beter van smaak.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥