Zalmcurry met peultjes
Zalmcurry met peultjes
Koop een stukje zalmfilet, een bakje peultjes of sugar snaps, net wat je lekker vindt en koop een bak Griekse yoghurt. Dan heb je dit gerecht zo op tafel staan. Even een uitje en eventueel een bosuitje snijden en je kan zo eten!
Het gerecht heet een curry maar is helemaal niet pittig en ook niet zout. Dus je hebt geen (dure) pakjes nodig om deze curry te maken en ook geen pepertjes. Deze curry is mild door de yoghurt die je gebruikt en de peultjes maken het geheel lekker knapperig!
Smullen maar!
Print dit receptZalmcurry met peultjes
Type gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: < 20 min.
Aantal personen: 2 personen
Ingrediënten
250 gram zalmfilet
1 eetlepel limoensap
100 gram peultjes
3 bosuitjes
1 rode ui
2 eetlepels (roerbak)olie
1 eetlepel kerriepoeder
150 gram Griekse yoghurt
Bereiding
Snijd de zalm in blokken van 3 cm en wrijf ze in met limoensap. Halveer de peultjes. Kook de peultjes beetgaar in een pan met ruim kokend water in 2-3 minuten. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
Snijd de bosuitjes in stukken van 2 cm. Pel de rode ui en snijd hem doormidden en in dunne ringetjes. Verhit de olie in een wok en roer het kerriepoeder erdoor. Voeg de rode ui en bosui toe en roerbak ze 2 minuten. Schep de zalm en peultjes erdoor en roerbak alles nog 2 minuten. Roer voorzichtig de yoghurt erdoor en laat het gerecht nog 2-3 minuten zachtjes sudderen.
Tip: Lekker met basmatirijst en wortelsalade.
Tip: vervang de Griekse yoghurt door 200 ml romige kokosmelk
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥