Zalmpakketje bbq
Zalmpakketje BBQ
Het is weer BBQ tijd! Wil je een keertje wat anders dan de sateetjes en de hamburgers zonder zout van de BBQ? Dan is zalm van de BBQ wel een hele lekkere variatie voorop de bbq! En ook nog eens goed om een keer vis te eten in plaats van vlees.
Zalm op de BBQ
Deze zalm op de BBQ is hartstikke makkelijk te maken, want je maakt met behulp van aluminiumfolie pakketjes kleine oventjes voor op de bbq. Ze kunnen niet mislukken en dat is altijd fijn als je aan de BBQ bent!
2 personen
Ingredienten
200 gram zalm (100 gram zalm p.p.)
paar takjes dille
1 halve venkelknol in plakjes
1 citroen in plakjes
aluminiumfolie
Bereidingswijze
Snijd de zalm 4 gelijke stukken. Maak 4 velletjes aluminiumfolie (iets groter als de stukken zalm). Vet het aluminiumfolie in met een beetje olijfolie en leg hier het stukje zalm op. Strooi (naar smaak en gewenst) viskruiden zonder zout van Verstegen over de zalm. Leg enkele plakjes van de venkelknol en plakjes citroen op de zalm en leg er wat takjes dille op. Vouw het pakketje dicht, zodat deze niet kan lekken en goed dicht zit. Leg de pakketjes op een goed hete bbq en bak deze voor ongeveer 8-10 minuten met de deksel dicht.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥