Zeebaarsfilet met mosterdglazuur
Zeebaarsfilet met mosterdglazuur
Zeebaars een vis die erg lekker is en waarmee je alle kanten op kan in de keuken, als je de zeebaars gaat koken kan je beter krachtige aroma’s vermijden. Omdat de zeebaars een hele delicate smaak heeft.
Bij bakken en grillen kan je deze wel gebruiken, zoals in dit recept met natriumarme mosterd. Het vel van de zeebaars is altijd lekker, laat dat dus aan de vis zitten.
Zeebaarsfilet met mosterdglazuur
- 20 – 30 minuten bereidingstijd
- 4 personen
Ingrediënten
4 zeebaarsfilets met huid (à 200 gram)
zwarte peper (versgemalen)
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels natriumarme mosterd
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel dille (gehakt)
1 eetlepel bruine basterdsuiker
enkele takjes trostomaten
Bereidingwijze
Meng olijfolie met natriumarme mosterd, citroensap, dille en bruine basterdsuiker Bestrijk de vis licht met dit mengsel. Leg de zeebaars met de huidzijde op het rooster van de barbecue of gebruik een grillpan. Rooster de vis 12-15 minuten afhankelijk van de dikte en bestrijk deze tijdens het roosteren met mosterdglazuur. Leg, als de vis te donker wordt een stukje aluminiumfolie onder de vis op het rooster. Leg de trostomaten ernaast op het rooster en laat ze garen.
Dit recept is beschikbaar gesteld door Visrecepten.nl en is aangepast voor NoSalt.nl.
Tip: heb je geen grillpan of BBQ leg dan de vis met de glazuur en de tomaatjes in een ovenschaal voor 20 minuten op 180 graden.
Succes met koken, als je met liefde kookt smaakt alles lekker! ♥